Onze Eerste

Angelina Kruijer

Onze Eerste - Angelina Kruijer

Schaamrood!

schaamroodHet is zó lang geleden dat ik hier een stukje tekst heb geplaatst, dat ik bijna over nadenk om bij Volkswagen te gaan werken…
Ik heb namelijk terug gekeken, en het laatste bericht komt uit het jaar 2014… februari 2014! Maar goed, ik ga maar weer ‘ns langzaamaan starten.

Onze ‘kipnugget’ is inmiddels 2 pluhus 2,5 maand en is al iets verder in haar kunnen sinds mijn laatste tekst hier. Daarin had ze eindelijk door hoe ze op haar buik moest draaien in bed, hmmm. Inmiddels heeft ze dat bedje al niet meer, kan ze prima lopen, rennen, al wat woordjes zeggen en zelfs ’s morgens vroeg met ‘grote verbaasde ogen’ de huistelefoon aan papa geven… met een slaperige oma aan de andere kant van de lijn 😀

Ach ja, Het is moeilijk om te praten in een telefoon als je nog niet veel woorden kent hè. De standaard woorden komen er al redelijk prima uit. In het begin dat ze praatte was het nog mwommwa (mama dus) en voor papa was het “PWWAAAAAPPPAAAAA”, alsof ik hardhorend ben ofzo. Gelukkig is het nu gewoon mama en papa.
Woordjes zoals “ja”, “nee”, “eten”, en “die” zij niks veranderd en het woordje”ijs” gleed er gewoon al bij de eerste keer normaal uit. Onze kat is omgedoopt naar: “DrroekoKliko”, een “tietui” is uiteraard een vliegtuig, een “Af-haf” is een hond  en onze buren zullen waarschijnlijk voor altijd “BoWo” blijven heten… Oh, sinds een paar weekjes spreekt ze al 1 zin… “Mama, iek ijs”

Het laatste jaar is echt ongelooflijk snel gegaan. Ze heeft elke woensdag-ochtend een speelochtend bezocht, maar daar is ze uitgegroeid. Tegenwoordig gaat ze al twee ochtenden alleen naar “school”. Nou ja, alleen… Bianca brengt haar bij de overkant naar binnen, en dan heeft ze nog net het fatsoen om mama gedag te zeggen, want ze is gelijk al verdwenen naar het speelgoed in haar favoriete hoekje. Ook als ze buiten gaan spelen en mama achter het voorraam ziet staan, zwaait ze even vrolijk, roept “Hay Mam” en gaat dan verder met wat ze aan het doen is… Dat klinkt natuurlijk ideaal, maar als ouder WIL JE DAT “ZELFSTANDIGE” HELEMAAL NIET! Het heerlijke hangen bij papa en mama wordt ook al steeds een klein beetje minder, bah!

Baby-TV kan allang niet meer (“Neeh Papah, Dora”). Ik dacht eerst: gelukkig heeft ze een tussenstop voordat GTST aantrekkelijk wordt… Nu een paar maanden verder, denk ik daar toch anders over. De “opvoedkundige” tekenfilms van tegenwoordig sluipen in je karakter en nemen het onbewust over!
Het begint zelfs op m’n werk al. Als we even flink door moeten werken, roep ik “Knallen Blaze!”. Voordat we naar een andere locatie gaan, roep ik “KAART”. Als ik muziek op zet, dan is het automatisch Monique Smit en zelfs als ik naar huis ga zeg ik geen gedag meer, maar vraag ik aan m’n collega: “En wat vond jij vandaag het leukste? … Dat vond ik ook!”

Twee jaar oud! Ik vind het nu al niet leuk dat ze opgroeit…

 

Category: van 2 tot 5
  • Berdy says:

    leuk geschreven weer Hans

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*