Onze Eerste

Angelina Kruijer

Onze Eerste - Angelina Kruijer

bedpraatje

Inmiddels (bijna) aangekomen bij de tweede helft van haar 3e jaar in huize Kruijer.  Uiteraard kan ze al precies vertellen hoe ze heet: “Angelina Kruijer – Douma, want meisjes hebben twee namen… dat heeft mama ook” en waar ze woont, inclusief huisnummer!

Vandaag een papa-dag achter de rug. Samen naar het Teyler-museum waar we een speurtocht hebben gedaan. Angelina kreeg een eigen krukje mee om in de vitrines te kunnen kijken, want ze moest natuurlijk de echte dingen bij de plaatjes zoeken. Papa was mee om de antwoorden op te schrijven. Ze was erg enthousiast en liep op een gegeven moment van hot naar her om alles nog een keertje te bekijken. Achteraf mocht ze twee haaientandjes uitkiezen omdat bijna al haar antwoorden goed waren. Het museum zelf is een beetje aan me voorbij gegaan, want ik heb genoten van mijn passie-volle dochter.

Vanavond bracht mama haar naar bed, en dan wil ze altijd nog even praten (lees: tijdrekken) en omdat we nog steeds een babyfoon hebben staan, kon ik een stukje meeluisteren:

A: “Mam… waarom hebben jullie tv op de kamer?”

B: “Omdat we dan tv op bed kunnen kijken als we nog iets willen afkijken.”

A: “Mag ik dat ook op mijn kamer?”

B: “Nee”

A: “Waarom niet? ik wil ook tv kijken als ik naar bed ga”

B: “Nee, als je groot bent krijg je een tv op je kamer”

A: “Als ik 5 ben dus… en mam… waarom heb ik een hekje langs mijn bed?”

B: “Dan val je er niet uit, schat.”

A: “Ik wil ook wel een bed zonder hekje, mam”

B: “Als je groter bent, dan krijg je een nieuw bed, zonder hekje, goed?”

A: “Ja! een bed zonder hekje èn twee kussens!”

B: “Een bed met twee kussens? Die krijg je pas als je 18 bent!”

A: “Zijn hullie (jullie) al 18 dan mam?”

B: “Ja schat, wij zijn al 18 geweest”

A: “Oh… maar met twee kussens op bed kan je wel bij me slapen als ik 18 ben”

B: “Slaap lekker schat….”

Category: Blog, van 2 tot 5

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*